Spelregels

Hoe werkt het?

Je kiest 25 renners die voor jou gedurende de hele Tour de France punten kunnen verdienen. De door jou ingevulde reserverenners worden alleen gebruikt als een of meer van je renners niet starten op de eerste dag van de Tour de France. Elke etappe en tijdrit komt in aanmerking voor punten. De eindstand van de Tour de France en een eventuele ploegentijdrit gelden tevens als een etappe en daarmee worden dubbele punten verdiend.
De eerste 10 renners van een etappe/tijdrit leveren punten op, namelijk:
nummer 1:15; nummer 2:13; nummer 3:11; nummer 4: 9; nummer 5: 7;
nummer 6: 5; nummer 7: 4; nummer 8: 3; nummer 9: 2; nummer 10:1.
De uitslag is die, zoals die vermeld staat op Teletekst om 23.00 uur. Wijzigingen in de stand (na 23.00) worden door het Taflan Tourspel niet overgenomen.

Hoe werkt het ploegenklassement?

Vijf afzonderlijke lijsten kunnen samen een ploeg vormen. Je kunt zelf deze vijf lijsten invullen of je kunt bijvoorbeeld samen met vrienden, buren of collega’s vijf lijsten samenvoegen. Deze vijf deelnameformulieren dienen bij voorkeur gezamenlijk te worden ingeleverd. De punten die de 5 lijsten van de ploeg verdienen worden opgeteld en gelden als puntenaantal voor de desbetreffende ploeg.

Wat kan ik winnen?

Degene die per etappe/tijdrit de meesten punten heeft wint de dagprijs. Zijn er meerdere dagprijswinnaars, dan wordt de prijs voor die dag gedeeld. Bij meer dan 4 dagprijswinnaars wordt er geloot welke vier er prijs hebben. De dagprijs is € 10,-.
Er is dagelijks een extra prijs van € 2,50 beschikbaar voor diegene die eindigt op plaats nummer 100, 200 etc. (eventueel loting).
Eindprijzen individueel klassement:
1e prijs € 150,-; 2e prijs € 120,-; 3e prijs € 100,-; 4e prijs € 80,-; 5e prijs € 60,-.
6e prijs € 50,-; 7e prijs € 40,-; 8e prijs € 30,-; 9e prijs € 20,-; 10e prijs € 10,-.
Eindprijzen ploegenklassement:
1e prijs € 50,-; 2e prijs € 40,-; 3e prijs € 30,-; 4e prijs € 20,-; ; 5e prijs € 10,-;

Er zijn extra prijzen voor degenen die in de eindstand zijn geëindigd op de plaatsen 25, 50, 75, 100 etc.
Er is een jackpot voor degene die de top-3 van het eindklassement van de Tour de France juist heeft voorspeld.
In 2023 is de eindstand geraden dus starten we weer met een jackpot van: € 20,-.
Dit jaar hebben we ook weer de poedelprijs: een prijs voor diegene die na de laatste etappe helemaal onderaan staat. Deze prijs kan maximaal € 50,- bedragen en wordt verlaagd met € 1,- voor ieder gescoord punt. Er kan alleen kans gemaakt worden op deze prijs indien alle 25 ingevulde renners daadwerkelijk aan de start van de Tour de France verschijnen. Bij gelijk eindigen, wordt deze prijs verdeeld onder alle deelnemers die op de laatste plaats geëindigd zijn.

Hoe doe ik mee?

Op deze pagina kun je het deelnameformulier vinden. Vul deze volledig in. Nadat je deze verstuurd hebt, ontvang je van ons een betaalverzoek om de betaling te voldoen. Je deelname is definitief wanneer de betaling is voldaan voordat de betalingstermijn is verstreken. Het kost € 5,- per lijst om deel te nemen. De kosten voor een ploeg zijn € 2,50 (5 lijsten die samen deel uitmaken van een ploeg kosten dus € 27,50) . De inlevertermijn sluit op 29 juni om 12.00.
Per post deelnemen? Stuur dan je deelnameformulier(en) inclusief inschrijfgeld naar één van de volgende adressen: (deze brievenbussen worden geleegd op 29 juni om 12.00*):
– Koos Sommers, Vierhoeksweg 28, 5453KC, Langenboom.
– Yvonne van der Vorst, Melkpad 68, 5411GB, Zeeland.
Persoonlijk je deelnameformulier afgeven?
Dat kan op de volgende adressen tot 29 juni 12.00:
– Koos Sommers, Vierhoeksweg 28, Langenboom.
– Yvonne van der Vorst, Melkpad 68, Zeeland.
– Jan Verstegen, Vloedsehof 5, Mill.
– Josina van Ras, jachthoornstraat 17, St. Hubert.
– Jurgen van den Broek, Sirtemalaan 11, Grave.
– Kapsalon Haartrots, Marter 20, Wilbertoord.

Wat moet ik nog meer weten?

  • De stand en (dag)prijzen worden dagelijks op deze website geplaatst en wanneer je je e-mailadres hebt ingevuld op het deelnameformulier ontvang je deze ook via e-mail.
  • Contact opnemen met de organisatie kan door een e-mail te sturen naar taflantourspel@gmail.com.
  • Een compleet reglement is op te vragen bij de organisatie.
  • Door deel te nemen aan het Taflan Tourspel ga je ermee akkoord dat je deelnemersnaam en adresgegevens op www.taflan.nl mogen worden gebruikt voor de stand. Daarnaast ga je ermee akkoord dat wij je de dagelijkse uitslagen en standen via e-mail toesturen (je kunt je hiervoor afmelden door een e-mail terug te sturen) en dat wij je volgend jaar weer via e-mail mogen benaderen om mee te doen.

Wij wensen iedereen veel plezier en succes!