Taflan/Gezonderwinkelen.nl 1 & 2 kampioen

Deze week konden twee teams zich bij het derde team voegen door kampioen te worden. Op donderdag speelden de heren van Taflan 1 tegen Zevenaar. Rico Baars, Jan van der Linden en Marco de Klijn hadden zes punten nodig om kampioen te worden. Tot het dubbel liep alles op rolletjes, maar Rico en Jan verloren deze wedstrijd. Daarna herpakten ze zich en kwamen snel met 1-6 voor. Het kampioenschap was officieel binnen. Daarna verloor Rico nog een enkelwedstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk werd er met 2-8 gewonnen.

Het tweede team had aanmerkelijk meer last van zenuwen. Gesteund door veel supporters speelden Rene van Dijk, Kevin Pluk en Joan Arts tegen Cevelum. Ze hadden aan drie punten genoeg om kampioen te worden, maar het duurde lang voordat deze punten binnen waren. Rene begon nog voortvarend en Taflan kwam met 1-0 voor. Kevin verspeelde in zijn eerste wedstrijd een aantal matchpoints. Uiteindelijk kwam Taflan 2 zelfs met 4-1 achter. Daarna lieten ze zien waarom ze bovenaan stonden en waren de rollen omgedraaid. Van de overige vijf wedstrijden werd slechts één wedstrijd verloren. Joan sloeg uiteindelijk het beslissende punt binnen. Rene en Joan wonnen uiteindelijk twee wedstrijden. Kevin won één enkelwedstrijd.

Het derde team was al kampioen en moest op dinsdag spelen. Jan Verstegen, Jeno Bongers en Wiljan Toonen wisten nipt te voorkomen dat ze met verlies het seizoen afsloten. Jan was vandaag de kopman met twee overwinningen. Wiljan en Jeno wonnen slechts één keer. Ook het dubbel was prooi voor Taflan waardoor er vijf punten mee gingen naar Langenboom.

Het vierde team probeerde de eer te redden in de laatste wedstrijd. Bijna werd er ook gewonnen. Riky Sommers, Josina van Ras en Tiny Arts speelden tegen Revanche niet op hun gebruikelijke locatie maar in Oss. Josina was in topvorm en wist knap twee wedstrijden te winnen. Riky en Tiny wonnen beide één wedstrijd waardoor het een nipt verlies op het scorebord stond. Volgend jaar mogen ze proberen om kampioen te worden in de zesde klasse.

Het winnende punt Taflan 2: