Taflan/Gezonderwinkelen.nl 2 maakt debuut in hoofdklasse.

Ja, je leest het goed, het tweede team van Taflan speelt dit jaar in de hoofdklasse. De hoogste klasse in de regio. Best iets om trots op te zijn. Naast het tweede team van Taflan speelt ook het eerste team in de hoofdklasse. Taflan 2 had meteen een lastige tegenstander. Een van de titelkandidaten kwam op bezoek. Taflan twee weerde zich kranig. Veel games werden met slechts twee punten verschil verloren. Uiteindelijk wisten Daan Jans, Kevin Pluk en Joan Arts slechts één punt te behalen. Dit punt werd binnengeslagen door Kevin.

De andere teams deden het beter deze week. Het eerste team van Taflan wist te winnen met 7-3. Het derde team kreeg versterking van Rene van Dijk en wist er dankzij hem een gelijkspel uit te slepen. Bij Taflan 4 was Wiljan Toonen de kopman en ook daar was een 5-5 score de uitslag. Het vijfde team wist te winnen met 6-4.

Naast de seniorenteams heeft Taflan dit jaar in samenwerking met Revanche uit Schaijk ook een drietal jeugdteams. In twee van de drie teams zitten Taflanners. Het eerste team speelt met Joep Janssen, Dion van Kessel en Wik van Summeren. Samen wisten ze met 6-4 te winnen. Joep was de kopman en won al zijn wedstrijden.

Het derde team speelt ook met twee Taflanners namelijk Nienke van der Ven en Tyge van der Linden. Samen met Caylen Bos en Mathijs Voets behaalde ze 5 punten. Beide Taflanners wonnen twee enkelwedstrijden. Een zeer knap resultaat in hun eerste competitiewedstrijd.

Zoals je kan lezen, zijn we weer volop bezig met sporten. Wil je zelf een keer vrijblijvend een kijkje komen nemen, kan dat natuurlijk. Voor de jeugdleden is dat op donderdag van kwart voor zes tot kwart voor zeven. Geef je wel even op via taflanlangenboom@gmail.com. Ook seniorenspelers zijn welkom, de senioren spelen van 20:00 tot 21:30. Om de week is er een trainer aanwezig. Opgeven hiervoor is niet nodig, maar mag uiteraard wel.

Deze week zullen de teams uit spelen. Taflan 1 heeft wederom kans de wedstrijd te winnen en zich bovenin de hoofdklasse te positioneren. Dat geldt eigenlijk voor alle teams behalve Taflan 2 die met de andere titelfavoriet als tegenstander een lastige avond tegemoet gaan.