Taflan/Gezonderwinkelen.nl op NK-D en NK-B

Net als vorig jaar was Taflan ook dit jaar aanwezig met een grote delegatie. Jan van der Linden, Rene van Dijk en Kevin Pluk speelden in de heren D-klasse. Joan Arts speelde een dag later in de dames B-klasse.

Er werd zowel een enkeltoernooi als een dubbeltoernooi gespeeld. In het dubbel speelden Rene en Kevin als teamgenoten samen, Jan speelde met een voor hem onbekende speler en Joan speelde met haar vaste partner voor het NK. Helaas wist geen dubbel de vervolgronde te bereiken.

Zowel Kevin als Rene stonden onderaan op de plaatsingslijst. Rene speelde sterk, maar wist niet voor een verassing te zorgen. Kevin won zijn eerste wedstrijd verassend. De wedstrijden erna speelde hij ook goed, maar deze wist hij net niet te winnen.

Jan van der Linden speelde na een lange blessure weer zijn eerste wedstrijden. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Hij wist knap eerste in zijn poule te worden. Ook in de vervolgronde speelde hij erg sterk en wist hij knap in vijf games zijn wedstrijd te winnen met behulp van de goede coaching van Joan. De tegenstander in de 1/8 finale was echter een maatje te groot. Al met al is hij bij de beste 32 D-spelers van Nederland geëindigd.

Joan Arts kwam op zondag in actie. Waar ze zelf zaterdag als supporter mee was, waren er op zondag ook een aantal Taflanners gebleven om Joan aan te moedigen. Joan was in de poule als derde geplaatst en moest daardoor van minstens één op papier sterkere speelster winnen. Haar eerste wedstrijd speelde ze erg goed, maar moest helaas in vijf games haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Van de volgende twee wedstrijden won ze er één waardoor ze net niet door was. Achteraf bleek dat ze haar eerste wedstrijd verloor van de uiteindelijke winnares, wat maar laat zien dat ze het toch erg goed heeft gedaan.