Taflan/Gezonderwinkelen.nl tafeltennist op kermisterrein in Langenboom

Afgelopen vrijdag heeft Taflan voor het eerst sinds lange tijd weer getafeltennist. De Wis is nog gesloten, maar van de gemeente mochten we gebruikmaken van het kermisterrein. Het was voor het eerst in het vijftigjarig bestaan van Taflan dat er buiten getraind werd. De jeugd mocht om 6 uur spelen. Uiteraard moest er het een en ander worden opgebouwd. Om half vijf begonnen we om het plein schoon te vegen, maar na een week zonnig weer besloten de weergoden dat het juist op deze dag moest regenen. Gelukkig werd het iets na half 6 weer droog en konden we de spullen opbouwen. Te beginnen met een plek voor iedereen om de handen te wassen. Nadat de tafels stonden werd de ruimte met een lint afgebakend zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kon houden.

Vele nieuwsgierige en enthousiaste voorbijgangers verder kon er begonnen worden met de jeugdtraining. Net als normaal eerst een warming-up en daarna werden de batjes gepakt en kon er worden getafeltennist. Er werd gespeeld met zowel tafeltennisballen als dynamictennisballen, maar spelen met extra wind blijft een uitdating. Rond half 8 ging onze jeugdleden met een lach op het gezicht weer naar huis.

Daarna hebben de senioren ook nog getafeltennist. Ook daar hadden we last van de wind, en er moest regelmatig achter een bal worden aangerend. Iedereen was blij dat er weer gespeeld kon worden.  Na afloop hebben we met z’n allen de gebruikte materialen ontsmet en weer opgeborgen.  Hopelijk kunnen we volgende week weer te kunnen spelen.