In memoriam Riky Sommers Maassen

Riky is lid geweest van Taflan, bijna zolang als de club bestaat. In 1972 meldde ze zich aan om de club nooit meer te verlaten. Was het in het begin alleen tafeltennis, al snel breidde de activiteiten zich uit. Ze nam zitting in het bestuur, en gaandeweg nam ze meer taken op zich.

In de periode rond de geboorte van Paul deed ze het even wat rustiger aan, om zich daarna weer volop op de sport en het organiseren van activiteiten te storten. Ze wist veel, vooral jeugdleden enthousiast te krijgen om tijdens het pinksterweekend aan een tafeltennistoernooi in Lloret de Mar deel te nemen. De resultaten waren ondergeschikt aan het plezier, en de verhalen en anekdotes komen nu nog ter sprake. Zo ook het tafeltennisweekend in Hasselt, dat ze enkele keren organiseerde. Ook hier veel plezier; risken tot diep in de nacht, zeg maar gerust ochtend, om vervolgens met een fikse kater achter de tafel verschijnen.

Tegen de tijd dat Taflan een jeugdgroep had die een behoorlijk niveau bereikte, ging Riky met de spelers, waar ook Paul bij behoorde, de ranglijsttoernooien af. Omdat de reisafstanden vaak behoorlijk waren, zorgde Riky altijd voor afwisseling onderweg door middel van spelletjes of quizjes. Vaak werd er op de terugweg nog een tussenstop gemaakt, om de resultaten te vieren.

Toen dynamictennis een tweede tak van sport binnen Taflan werd, was Riky een van de eerste aanmelders. En ook hier nam ze al snel allerlei taken op zich. Het bijhouden van de ledenlijsten, wat ze overigens ook voor de tafeltennistak deed, zorg voor alle materialen, ze hield het allemaal bij. Taflan organiseerde enkele keren het Nederlands kampioenschap dynamictennis en het was eigenlijk vanzelfsprekend dat Riky plaats nam in de organisatie en aanspreekpunt werd voor de deelnemers. Terwijl ze zelf ook nog meedeed, hield ze continu het verloop van het toernooi in de gaten. Binnen de club organiseerde ze aan het einde van het jaar het husseldubbel dynamictennis toernooi. Een gezelligheidstoernooi waar menig Taflanlid leuke herinneringen aan heeft. Door al haar activiteiten was het niet verwonderlijk dat de dynamictennisbond haar in het vizier kreeg en ook voor de bond heeft ze de nodige werkzaamheden verricht.

In 1991 startte Taflan met het Taflan-tourspel en samen met Koos stortte ze zich ook hier weer op de organisatie ervan. Sponsoren benaderen, lijsten rondbrengen, coderen, invoeren, prijzen rondbrengen; ruim 3 weken was ze er vrijwel continu mee bezig.

Naast al deze activiteiten zou je bijna vergeten dat ze ook nog actief tafel- en dyamictenniste. Ze sloeg bijna geen training over en was altijd heel gedreven.
Tijdens de competitiewedstrijden stond sportiviteit voor haar op de eerste plaats. Ze was een graag geziene tegenstander. Maar je had pas gewonnen als het laatste punt geslagen was. Ze gaf nooit op.

Bij het jaarlijkse clubuitje was ze altijd van de partij; het moest raar gaan als ze er niet bij was. Daarnaast draaide ze vele bardiensten in de Wis tijdens Taflan-competitiewedstrijden en -toernooien. En konden we op haar hulp rekenen bij evenementen zoals de sportinstuif van de LOC waar Taflan haar bijdrage aan levert. Onlangs hebben we haar benoemd tot erelid van onze club, een titel die ze dubbel en dwars verdiend heeft.

Met Riky nemen we afscheid van een Taflanlid in hart en nieren, sportief, sociaal en altijd bereid om te helpen. We zullen haar enorm gaan missen.