Taflan terug in de derde divisie

Het eerste team van Taflan mag zich na een half jaar afwezigheid weer opmaken voor een seizoen in de derde divisie. Na negen van de tien wedstrijden was het al zo ver. Taflan 1 had tegen Hutaf 2 nog maar twee puntjes nodig om kampioen te zijn. Na een 1-1 tussenstand mocht Paul Sommers het kampioenschap binnen slaan. Terecht want Paul had (en heeft) nog geen wedstrijd verloren. Na een rondje handen schutten en een flesje bier als presentje van onze sponsor ging de wedstrijd door en werd er met 2-8 gewonnen. Jan van der Linden en Marco de Klijn wonnen twee wedstrijden en Paul Sommers won er (dus) drie. Volgend jaar kijken of ze zich kunnen handhaven in de derde divisie. Met Paul in topvorm moet dat mogelijk kunnen.

Het tweede team heeft het veel lastiger. Ze hebben een klein wonder nodig dit weekend om zich te handhaven. Tegen Hutaf werd afgelopen week knap gelijk gespeeld. Dit weekend tegen TCB moet er met 7-3 gewonnen worden om TCB voorbij te gaan. Niet onmogelijk maar heel lastig. Mocht ze dat niet lukken spelen ze volgend jaar in de promotie hoofdklasse in plaats van de hoofdklasse.

Ook het derde team van Taflan heeft het erg zwaar in de vijfde klasse. En ze zullen daar laatste eindigen. Volgend jaar mogen ze dan opnieuw proberen om een goed resultaat neer te zetten. Jan Verstegen heeft de meeste wedstrijden gewonnen ondanks het hogere percentage van Wiljan Toonen. Hopelijk weten Josina van Ras, Guus Lely en Frans de Gruiter volgend jaar meer wedstrijdjes te winnen.

Onze jeugd speelt mooi in de middenmoot. Taflan/Revanche 1 staat veilig op een vierde plek. Maar met een goede uitslag dit weekend is zeker een tweede plaats nog mogelijk. Zo klein zijn de verschillen.

Ook het tweede Taflan/Revanche team met Stan Selten en Tyge van der Linden staan op een vierde plek. Een derde plek is hier nog mogelijk.

Voor het derde Taflan/Revanche team met daarin Nienke van der Ven en Wout Rongen is het zo goed als klaar ze zullen zeer waarschijnlijk op een keurige vierde plek eindigen.

Het vierde Taflan/Revanche team is al klaar met spelen ze eindigen op een keurige tweede plek.

Naast de samenwerking met Revanche speelt Marco Skwira bij Treffers in Arnhem. Ook daar zal niet veel veranderen. Ze zullen op een derde plek eindigen. Marco speelt momenteel 44% in de landelijk C klasse.