Spanning op Langenboomse kampioenschappen

Op zondag 6 mei organiseerde Taflan/Gezonderwinkelen.nl het Langenbooms kampioenschap. Hieraan mochten Langenbomers deelnemen en leden van Taflan.

Net zoals voorgaande jaren werd er gespeeld in de eigen klasse en in een open klasse. De winnaar van de open klasse mag zich een jaar lang Langenbooms kampioen noemen.

Om de spanning erin te houden, beginnen we met senioren 3. Hierin speelde “Opa Arts”, de vader van Tiny Arts mee. Er speelden wel meer mensen mee, maar wat het bijzonder maakte, was dat hij maar liefst 93 jaar oud is. Hij wist niet te winnen, maar hij heeft wel genoten van zijn deelname. Uiteraard werden er in deze klasse ook prijzen vergeven. De tweede plek ging naar Tiny Arts. Hij verloor uiteindelijk van Martijn van Gaal.

Bij senioren 2 waren er drie favorieten voor de titel. Rene de Klijn, Pieter Ermers en Juan José van der Linden. Rene speelt bij Smash in Uden en moest het in de halve finale opnemen tegen Juan. Hier liet Juan zien dat hij in goeden doen was en wist hij de finale te bereiken. In deze finale speelde hij tegen teamgenoot Pieter. Er werd een spannende wedstrijd verwacht, maar Juan was echter duidelijk te sterk voor Pieter. Juan mocht dus de eerste prijs bij de senioren twee mee naar huis nemen.

Bij senioren 1 speelden team 1 en 2 aangevuld met Paul Sommers tegen elkaar. Door de kleine verschillen wist niemand ongeslagen te blijven. De spelers van team 2 legden het vuur aan de schenen van team 1. Hieruit blijkt dat Taflan twee veel heeft geleerd de afgelopen seizoenen. Toch won een oudgediende. Marco de Klijn speelde erg sterk en wist de titel te veroveren bij senioren 1, Rico Baars werd tweede.

Voor we naar de open ronde gaan; naast het enkeltoernooi was er ook een husselubbeltoernooi gespeeld. In het husseldubbel streden Wiljan Toonen en Riky Sommers tegen Martijn van Gaal en Pieter Ermers om de winst. Martijn en Pieter wisten uiteindelijk deze finale te winnen. Ook hebben de jeugdleden onderling een aantal tafeltennisspelletjes gespeeld. Hiervoor zijn ze beloond met een medaille.

In de open klasse was het spannend. In de kwartfinale wist Kevin Pluk voor een verassing te zorgen door Marco, de winnaar van senioren 1, uit te schakelen. Uiteindelijk verloor hij in de halve finale van Rico. Rico moest het in de finale opnemen tegen Paul Sommers die in de halve finale nipt van Jan van der Linden had gewonnen. Paul Sommers liet zien dat hij niet voor niks al jaren Landelijke competities speelt en wist Rico met 3-0 te verslaan, en mag zich dus een jaar lang Langenbooms kampioen noemen.

Hieronder een kleine sfeerimpressie van de Langenboomse kampioenschappen.