Taflan/gezonderwinkelen.nl 2 herstelt zich knap

Na het verlies van vorige wedstrijd heeft het tweede team van Taflan zich prima hersteld. Tegen Treffers uit Arnhem speelden Rene van Dijk, Joan Arts en Kevin Pluk een prima wedstrijd. Rene begon voortvarend en bracht Taflan op een 1-0 voorsprong. Na een 1-1 tussenstand kwam Taflan al snel op een 8-1 voorsprong. Helaas verloor Rene zijn laatste wedstrijd nipt, waardoor toch een mooie 8-2 op het scorebord verscheen. Sterkste speler van de avond was Kevin. Hij won na een stroeve start al zijn enkelwedstrijden en samen met Rene won hij ook het dubbel. Joan en Rene wonnen beide twee enkelwedstrijden.

Het eerste team heeft een zeer knappe overwinning behaald op SMD. Jan van der Linden, Rico Baars en Jörgen Bisschops wonnen van de gedoodverfde kampioen met 6-4. Hierdoor staan ze drie punten voor op SMD en blijft het spannend tot de laatste wedstrijd. Jan was in erg goede doen en won al zijn enkelwedstrijden. Rico won twee keer en Jörgen won één wedstrijd. Het dubbel moesten de heren van Taflan aan SMD laten.

Voor Taflan 3 is het nu de vraag wanneer ze kampioen worden. Ze speelden tegen de nummer twee van de competitie een sterke wedstrijd. Jeno Bongers en Juan Jose van der Linden waren in topvorm en waren beide niet te verslaan.  Niet in de enkelspelen en niet in het dubbelspel. Beide wonnen ze drie keer en samen wonnen ze het dubbel. Derde man, Jan Verstegen, kwam net te kort om ook een wedstrijd te winnen. Al met al een mooie 7-3 overwinning. Ze staan nu 11 punten voor en hebben volgende week aan 9 punten genoeg om zeker te zijn van het kampioenschap.

Taflan 4 heeft het al de hele competitie erg zwaar, zo ook gisteren. Evie Schotanus, Frans de Gruiter en Tiny Arts verloren onverdiend met 0-10. Frans was vaak dichtbij een overwinning, maar het lukte steeds net niet. Het dubbel verloren Frans en Tiny in vijf games. Daarna verloor Frans nog twee enkelwedstrijden in vijf games. Tiny en Evie wisten helaas niet in de buurt te komen van een overwinning. Volgend jaar mogen ze het waarschijnlijk weer een klasse lager proberen.