Taflan/Gezonderwinkelen.nl 3 kampioen vierde klasse

Wat vorig jaar niet lukte, is dit jaar wel gelukt. Met nog één wedstrijd te spelen is het derde team van Taflan niet meer te achterhalen voor de nummer twee. Hiermee mogen ze zich tot kampioen kronen. Tegen Herpen moesten er 9 punten gehaald worden om niet afhankelijk te zijn van de concurent. Taflan, spelend met Juan José van der Linden, Jeno Bongers en WIljan Toonen, ging voortvarend van start en kwam snel met 5-1 voor. In de zevende wedstrijd van de dag gebeurde er iets unieks. Juan verloor zijn eerste enkelwedstrijd van het seizoen. Na dit verlies pakte de heren van Taflan de draad weer op en wonnen met 7-3. Al snel bleek dit voldoende te zijn omdat de concurrent ook punten had laten liggen. Volgend jaar mag Taflan 3 uitkomen in de derde klasse.

Het eerste team heeft een goede stap gezet naar het onmogelijke kampioenschap. Na een zeer knappe overwinning vorige week werd ook dit keer gewonnen. Er moesten zo veel mogelijk punten behaald worden om een mooie voorsprong te hebben op de concurrentie. Rico Baars, Jörgen Bisschop en Marco de Klijn wisten met 9-1 te winnen van de nummer laatst. Jörgen en Marco wonnen beide drie keer. Rico won twee enkelwedstrijden. Ook het dubbel was prooi voor Taflan. Doordat de concurrentie slechts zeven punten pakte, liepen ze twee punten uit. In de doordeweekse wedstrijd van donderdag moeten ze zes punten halen. Anders is het afwachten.

Het tweede team moest spelen tegen de nummer twee. Rene van Dijk, Joan Arts en Kevin Pluk begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. Door wat pech kwamen ze met 1-3 achter en leek een kampioenschap ver weg. Rene nam Taflan bij de hand. Taflan ging steeds beter spelen en stond al snel weer gelijk. Er werd uiteindelijk met 7-3 gewonnen waardoor er een mooie uitgangssituatie is ontstaan. In de laatste wedstrijd heeft Taflan aan drie punten voldoende. Deze week was Rene de sterkste met drie overwinningen. Joan en Kevin wonnen beide twee wedstrijden. Het dubbel ging nipt verloren.