Taflan is de baas in Schaijk

Op 30 oktober ’22 is in Schaijk de open Schaijkse kampioenschappen gespeeld. Een sterk bezet toernooi met diverse hoofdklasse spelers van verschillende clubs. Namens Taflan speelde Joan Arts en Kevin Pluk mee. Ook speelde Daan Jans en Johan Smiths mee voor Revanche (de tafeltennisclub uit Schaijk zelf). Het combinatieteam van Taflan/Revanche 2 was dus in zijn geheel aanwezig.

Ook deden namens Taflan drie jeugdspelers mee Marco Skwira, Joep Janssen en Wik van Summeren. Ze speelde samen met vier andere spelers in een zevenkamp.

Op een prima georganiseerde dag (dank daarvoor) speelde iedereen minstens zes wedstrijden, de meeste mensen mochten minstens acht wedstrijden spelen. Kevin Pluk kwam met geluk in een van de winnaarspoules uit, ook Joan Arts wist door de stomen tot de winnaarspoule. Joan Arts begon met een verliespartij maar won daarna al haar wedstrijden en werd zodoende eerste in haar poule. Ook Kevin Pluk verloor zijn eerste wedstrijd waarna hij erg knap van zijn teamgenoot Johan Smits wist te winnen. Ook hier wist Kevin met wat geluk de eerste plaats te bemachtigen. In de finale mochten Kevin Pluk en Joan Arts dus vechten voor de eerste plaats.

In een steeds vochtiger wordende zaal was het moeilijk goed spelen. Kevin kon hier het beste mee om gaan en wist met 3-1 van Joan te winnen en is daarmee de winnaar van het toernooi. Johan vergezelde Kevin en Joan op het podium met een derde plek.

Bij de jeugd was het ook Taflan boven. Na een paar wedstrijden leek het er al snel op dat de Taflanners goede kans zouden maken op de podiumpleken. Niet bleek minder waar. Wik legde beslag op de derde plek waarna Joep en Marco mochten vechten om de eerste plek. Marco was nipt te sterk voor Joep. Daardoor was de top drie Marco Joep Wik. Het hele podium werd dus door Taflanners bezet.

Uitslagen competitie:
Taflan 1 – TTV Ede 1: 7-3, Taflan 2 – Hercules 2: 3-7, Taflan 3 – TTV Ede 3: 6-4, Taflan 4 – DNW 3: 5-5, Taflan 5 – Revanche 4: 3-7, jeugd: Litac 3: Taflan/Revanche 1: 2-8, Revanche 2 – Taflan/Revanche 3: 6-4

Voor Taflan 1 zal de komende week een belangrijke wedstrijd worden voor het kampioenschap. Tegen SKF 3 zal ruim gewonnen moeten worden om de eerste plek over te nemen. Geen onmogelijke opgave, maar het zal zeker niet makkelijk worden.