Zwaar seizoen voor Taflan/Gezonderwinkelen.nl

Maar liefst drie van de vier teams zijn in het voorjaar gedegradeerd. Geen schande, want al deze teams zijn ook een klasse hoger gaan spelen.

Taflan 1 sloot het seizoen af met een erg goede werdstrijd tegen Bit.nl. Rico Baars, Marco de Klijn, Jörgen Bisschops en Jan van der Linden wisten de laatste wedstrijd te winnen. Jan speelde alleen de dubbelwedstrijd. Deze wedstrijd werd samen met Rico gewonnen. Rico was daarnaast in het enkel onverslaanbaar en won al zijn wedstrijden. Marco en Jörgen wonnen allebei één wedstrijd. Een nette afsluiting van het seizoen.

Bij Taflan 2 hadden ze het zwaarder. Tegen de kampioen moesten ze zo veel mogelijk punten halen om een kleine kans te maken op klassebehoud. Helaas zat dat er niet in. Rene van Dijk, Joan Arts en Kevin Pluk namen wel brutaal een 0-2 voorsprong, maar ondanks kansen wisten ze niet door te drukken. Joan wist nog wel voor een derde punt te zorgen. Joan was dan ook de sterkste speelster van Taflan met twee knappe overwinningen. Rene won één wedstrijd en Kevin bleef zonder winstpartij.

Op donderdag moest Taflan 3 op bezoek bij Oni. Jan Verstegen, Wiljan Toonen en Jeno Bongers behaalden een mooie 2-8 overwinning. Na een perfecte start, met vijf overwinningen op rij, moesten Wiljan en Jeno toestaan dat Oni ook twee punten pakte. Jan was de man van de avond met drie overwinningen. Jeno en Wiljan wonnen beide twee keer.

Taflan 4 moest met 7-3 winnen om een plekje in de vijfde klasse veilig te stellen. Al snel bleek dat dit lastig ging worden. Tiny Arts, Frans de Gruiter en Josina van Ras speelden een gelijkopgaande wedstrijd waarbij het verschil nooit groter dan één punt is geweest. Tiny, inmiddels gewend om te winnen, pakte vandaag weer een enkelwedstrijd. Ook Josina won één keer. Frans was de beste van de avond, hij wist al zijn wedstrijden te winnen.