Zware week jeugd Taflan/Gezonderwinkelen.nl

Deze week speelden de jeugdteams van Taflan ook competitie. Op zondag werden er drie rondes gespeeld. Vooral het eerste team had het zwaar. Van de vijfenveertig mogelijke punten werden er slechts acht behaald. Het tweede team deed het beter en wist vijftien punten binnen te slaan. Team drie speelde slechts twee rondes waarin ze twee punten wisten te scoren. Ondanks het verlies speelden de jeugdspelers goede wedstrijden en was het een leerzame dag.

Het eerste team blijft goed presteren in de hoofdklasse. Jan van der Linden, Marco de Klijn en Rico Baars hielden Herpen op een gelijkspel. De sterkste man van de avond was Rico. Hij was onverslaanbaar en won al zijn wedstrijden relatief makkelijk. Jan, nog herstellende van een blessure, wist net als Marco één enkelwedstrijd te winnen.

Het tweede team mag er weer een overwinning bijschrijven in de promotie hoofdklasse. Rene van Dijk, Joan Arts en Kevin Pluk wonnen met 6-4. Na twee sterke games van Rene verloor hij zijn eerste wedstrijd met minimaal verschil in vijf games. Dat was een voorbode voor een zware avond voor Rene waarin hij helaas geen wedstrijd wist te winnen. Joan en Kevin deden het aanmerkelijk beter. Beiden wisten drie punten binnen te slepen waardoor ze met een 6-4 overwinning de carnaval in gingen.

Taflan 3 speelde al op dinsdag tegen Tik Hard in Wamel. Deze wedstrijd werd met 6-4 verloren. Wiljan Toonen begon erg goed en won zijn eerste wedstrijd met 3-0 waarbij hij een 9-1 achterstand om wist te buigen in een 9-11 overwinning. Juan José van der Linden en Jeno Bongers wonnen één enkelwedstrijd.  Ook het dubbel was prooi voor de heren van Taflan wat dus vier punten opleverde.

Tiny Arts, Frans de Gruiter en Evie Schotanus speelden tegen Kracht en Vriendschap. Na een goede training afgelopen donderdag waren ze er op gebrand om een goed resultaat te behalen. Even leek Evie voor een stunt te gaan zorgen door haar eerste overwinning te pakken. Helaas verloor ze in vier games. Frans speelde een prima wedstrijd maar dat resulteerde slechts in één overwinning. Tiny was de man in vorm voor Taflan en won twee enkelwedstrijden en samen met Frans het dubbelspel. Hierdoor stond er een 4-6 verlies op het scorebord.