Debuut Evie Schotanus voor Taflan/Gezonderwinkelen.nl 4

Evie Schotanus heeft haar debuut gemaakt voor bij de senioren in het vierde team van Taflan. Tegen het lastige Oni mocht ze proberen haar eerste wedstrijden te winnen. Dit lukte helaas niet, maar ze is wel een ervaring rijker. Niet alleen Evie had het zwaar. Ook Frans de Gruiter wist niet te winnen. De derde speler van Taflan was Tiny Arts. Tiny was de sterkste Taflanner van de avond en wist één enkelwedstijd te winnen. Omdat het dubbel ook verloren ging werd er met 1-9 verloren.

Het eerste team blijft het goed doen. Tegen Oni speelden Rico Baars, Jan van der Linden en Marco de Klijn een prima wedstrijd. Binnen no time stonden ze met maar liefst 7-0 voor. Marco was deze week in topvorm en won relatief makkelijk van een aantal sterker geachte spelers. In zijn laatste enkelwedstrijd moest Rico toestaan dat Oni een punt scoorde. Door opgave in de laatste wedstrijd hoefde Jan niet meer te spelen en werd er met 9-1 gewonnen.

Ook het tweede team blijft het goed doen. Rene van Dijk, Joan Arts en Kevin Pluk moesten het opnemen tegen de ervaren spelers van MOVC. Joan en Kevin speelden hun wedstrijden slim. Waar ze niet altijd hun eigen spel konden opdringen speelden ze het tactisch goed. Dit was het beste te zien in het dubbel. De eerste game werd verloren. De tactiek werd bijgeschaafd en daarna werd er makkelijk gewonnen. Rene had niet zijn avond en verloor al zijn wedstrijden. Al met al een mooie 7-3 overwinning.

Het derde team van Taflan had een zware avond. In de op papier sterkste opstelling traden ze aan tegen MOVC 2. Er werd gespeeld door Juan Jose van der Linden, Jeno Bongers en Jan Verstegen. Tot 4-4 werd er om en om een wedstrijd gewonnen. Steeds kwam Taflan op voorsprong, maar een gaatje werd er niet geslagen. Juan bracht Taflan op een 5-4 voorsprong. Hierna was het aan Jeno om de winst binnen te slepen. In een spannende vijfsetter wist Jeno het winnende punt binnen te slaan en daardoor werd er met 6-4 gewonnen. Juan won drie wedstrijden, Jeno twee en Jan één.