Goed begin Taflan/Gezonderwinkelen.nl 1 & 2.

Na een promotie is het altijd spannend hoe de eerste wedstrijd verloopt. Taflan 1 en 2 deden dat het beste. Team drie had een lastige avond.

Het eerste team speelde met Jan van der Linden, Rico Baars en Jörgen Bisschops tegen TVO. Na een stroef begin, Taflan kwam met 3-0 achter, herpakten de heren zich en begonnen langzaam punten binnen te sprokkelen. Het eerste punt werd door Jan en Rico binnengeslagen in het dubbelspel. Daarna wisten Jan en Rico beide ook twee enkelwedstrijden te winnen, waardoor een mooie 5-5 op het scorebord verscheen.

Taflan 2 speelde in Ede tegen Bit.nl. Na een flike autorit mochten Joan Arts, Rene van Dijk en Kevin Pluk beginnen aan hun avontuur in de promotie hoofdklasse. Na een 1-0 achterstand kwam Taflan 2 op voorsprong door winstpartijen van Kevin en Joan. In het dubbel was er kans op een overwinning. Deze wedstrijd ging helaas nipt in vijf verloren. Hierna wisten zowel Kevin als Rene nog één keer te winnen, waardoor er dus met 6-4 verloren werd.

Het derde team van Taflan spelend met Juan Jose van der Linden, Jeno Bongers en Jan Verstegen had een zware avond. Tegen het sterke Smash werd er met 8-2 verloren. Er werd goed gespeeld en veel partijen werden in vijf games gespeeld maar, deze gingen steeds net verloren. Jeno en Juan wisten beide één enkelwedstrijd te winnen zodat ze niet met lege handen naar huis hoefden.

Taflan 4 moest door een blessure van Tiny Arts met twee man spelen. Riky Sommers en Josina van Ras speelden tegen HTTC ’71. Net als bij Taflan drie zat het niet altijd mee. Riky verloor een wedstrijd in vijf games, maar de twee gewonnen wedstrijden werden ook in vijf games gewonnen. Al met al een stroef begin van de competitie.

Voor het eerst sinds het voorjaar van 2015 heeft Taflan weer jeugdspelers in de competitie. Op zondag wordt er met maar liefst drie teams gespeeld. Het verslag vind je terug in de krant van volgende week.