Taflan pakt prijzen op Nieuwjaarstoernooi

Elke tweede zondag van het jaar wordt het Nieuwjaarstoernooi dynamictennis gespeeld. Dit keer was de afvaardiging van Taflan/Gezonderwinkelen.nl ouderwets groot. Nieuw was echter dat er ook vijf jeugdspelers mee deden.

Traditioneel is Taflan sterk aanwezig in de hoogste klasse bij de senioren. Paul Sommers, Gerard Simon, Juan José van der Linden en Kevin Pluk speelden mee in deze klasse. Riky Sommers speelde in de D-klasse. De jeugd speelde in de D-klasse hun dubbelwedstrijden. De enkelwedstrijden speelden ze in hun eigen jeugdklasse. De volgende jeugdspelers speelden mee: Nils van der Linden, Guus Hendriks, Cas Thelosen, Joure de Wildt en Sieme de wildt.

In de A-Klasse waren Juan-José en Gerard in de poule fase uitgeschakeld. Kevin en Paul drongen door tot de vervolgronde. Paul moest het daarin al vroeg opnemen tegen Tom Maassen: de uiteindelijke winnaar. Paul verloor dus in de kwartfinale. Kevin deed het iets beter. Ondanks wisselvallig spel wist hij door te dringen tot de halve finale. Helaas ging hij daar onderuit. Samen speelden Paul en Kevin ook het dubbelspel. Daarin waren ze succesvoller. In de poule versloegen ze tussendoor de Nederlands kampioen dubbel met 21-7. Uiteindelijk wisten ze door te dringen tot de finale. Een finale die door opgave van Tom niet gespeeld hoefde te worden. Kevin en Paul prolongeren hiermee hun titel van vorig jaar.

In de D-Klasse waren onze jeugdspelers snel klaar met het dubbel. Allen Joure en Riky wisten knap door te dringen tot de halve finale. Helaas gingen ze daar onderuit.

In het enkelspel waren onze jeugdspelers een stuk succesvoller. Na een voorronde werden de jeugdspelers verdeeld over een A-poule en een B-poule.  In beide poules wist een Taflanner te winnen. Joure won in de sterkste jeugdklasse en Sieme legde beslag op de eerste plek in de B-poule. Uiteraard werd er afgesloten door met zijn allen gezellig frietjes te gaan eten.