Goede week Taflan/gezonderwinkelen.nl

Deze week speelden slechts twee teams van Taflan: team 1 en team 2.  Taflan 1 moest 3 punten halen om volgend jaar zeker te zijn van klassebehoud in de promotiehoofdklasse. Het tweede team moest zoveel mogelijk punten scoren om te promoveren naar dezelfde klasse als team 1.

 

Het eerste team speelde slechts met twee spelers tegen ONI: Marco de Klijn en Jörgen Bisschops. De verwachting was dat Marco al zijn wedstrijden zou winnen en zo de drie punten al binnen zouden zijn. Hij verloor echter zijn eerste wedstrijd. Toen Jörgen daarna ook zijn eerste enkelwedstrijd verloor, werd het even spannend. Marco en Jörgen herpakten zich echter goed en nadat ze het dubbel net hadden gewonnen, won Marco zijn overige twee wedstrijden nog. Jörgen voegde daar nog een puntje aan toe. Al met al 6-4 verloren, maar klassebehoud is veiliggesteld.

 

Het tweede team speelde in Nijmegen tegen het altijd lastige MOVC. Kevin en René wonnen vrij eenvoudig hun eerste wedstrijden, waardoor er een 2-0 voorsprong op het bord stond. Joan verloor haar eerste wedstrijd, maar hier bleef het ook bij. Na een 2-1 voorsprong, stoomde Taflan 2 door naar een 9-1 overwinning. Doordat de concurrent met 6-4 verloor, is het gat met de nummer 2 opgelopen tot 12 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan, is het kampioenschap dus in zicht.

Volgende week is een competitievrije ronde. Over 2 weken komen alle teams weer in actie.