Taflan/gezonderwinkelen.nl 1 herstelt zich

Na het verlies van vorige week was het deze week zaak voor Taflan 1 om een goede prestatie neer te zetten om nog kans te maken op het kampioenschap. Tegen de promovendus Velp 1 moest dat ook zeker kunnen. Taflan kwam makkelijk met 0-5 voor. Daarna ging het steeds moeilijker. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier in vijf games gespeeld. Jörgen Bisschops was de eerste Taflanner die een thriller speelde en hij wist met minimaal verschil in de vijfde game te winnen. Even later herhaalde hij dit weer door ook zijn laatste enkelwedstrijd in vijf games te winnen. Daarna was het de beurt aan Rico Baars en Jan van der Linden. Beide verloren echter hun vijfgamer waardoor Velp uiteindelijk twee punten mocht hebben. Jörgen was de beste van de avond met drie overwinningen, Rico en Jan wonnen beide twee enkelwedstrijden. Samen wonnen ze ook het dubbel. Al met al een mooie 2-8 overwinning.

Het tweede team speelde tegen Herpen een echte topper. De nummer één en twee van de competitie mochten het elkaar moeilijk maken. Het bleek ook dat ze aan elkaar gewaagd waren. Veel games gingen met minimaal verschil naar de een of de ander. Rene van Dijk, Joan Arts en Kevin Pluk trokken uiteindelijk aan het langste eind. Rene won één enkelwedstrijd en kwam de andere wedstrijden net tekort. Kevin en Joan hielden hun hoofd koel en wonnen twee enkelwedstrijden. Samen wonnen ze ook het dubbel waardoor een knappe 4-6 overwinning op het scorebord kwam te staan.

Ook het derde team moest het opnemen tegen Herpen. Juan José van der Linden, Jan Verstegen en Wiljan Toonen speelden een goede wedstrijd. Taflan moet goed blijven scoren want het is bovenin ongekend spannend. Juan was weer ouderwets in topvorm en won alle wedstrijden. Jan speelde ook een knappe wedstrijd en won twee keer. Wiljan won slechts één keer. Hij was wel heel dicht bij een tweede overwinning, maar verloor de laatste twee games met 12-10 en 11-9, wat het verlies extra zuur maakte. Al met al toch een mooie 8-2 overwinning.

Taflan 4 hoefde deze week niet te spelen. Helaas is één team uitgevallen in de poule.